Saksa: Palvelualoille 5,6 % palkankorotus

19.3.2013 | Eurooppa, Uutiset

Saksan palvelualojen ammattiliitto ver.din reilu viikko sitten solmima kaksivuotinen sopimus takaa 5,6 prosentin palkankorotukset ja kuusi viikkoa lomaa, kertoo liiton tiedote.

Saksan palvelualojen ammattiliitto ver.di solmi puolitoista viikkoa sitten kaksivuotiseen sopimuksen, joka nostaa palkkoja 5,6 prosenttia ja takaa jäsenille kuusi viikkoa lomaa, kertoo liiton asiasta laatima tiedote. Sopimus kattaa 800 000 jäsentä Saksan kaikissa osavaltioissa Hesseniä lukuunottamatta.

Ammattiliiton puheenjohtaja Frank Bsirske piti perityisen hyvänä saavutuksena vuosiloman lisäksi oppisopimuskoulutettaville saatua sitoomusta ottaa heidät työhön valmistumisen jälkeen siihen yritykseen, jossa he ovat olleet koulutettavina. Oppisopimuskoulutus on Saksassa yleistä.

Tiedotteen mukaan ver.din palkkaneuvotteluryhmä  suosittelee sopimuksen hyväksymistä siitä järjestettävässä jäsenkyselyssä.

ver.di: Tarifrunde Öffentlicher Dienst: 5,6 Prozent mehr Gehalt (9.3.13)

Avainsanat: , , ,

Kommentoi