Ruotsi: 70 % työttömistä ilman ansiosidonnaista

18.2.2013 | Eurooppa, Uutiset

Ruotsin 760 000 työttömästä vain 28 % saa ansiosidonnaista työttömyyskorvausta työttömyyskassasta, raportoi sanomalehti Arbetaren.

Ruotsissa on tällä hetkellä 760 000 työtöntä, ja määrä on kasvussa. Ruotsin ay-keskusjärjestö LO:n tekemän tutkimuksen mukaan vain 28 prosenttia työttömistä saa ansiosidonnaista työttömyyskorvausta työttömyyskassasta, raportoi sanomalehti Arbetaren. Lehden mukaan syyt yli puolen miljoonan ihmisen jäämiseen tai jättäytymiseen kassojen ulkopuolelle ovat moninaisia.

“Korvauskatto on laahannut palkankorotusten perässä monena vuonna, ja monet työttömät eivät nykyisin saa kahdeksaakymmentä prosenttia palkastaan, mihin heillä on oikeus, vaan he saavat pienemmän korvauksen”, lehti kertoo. “Tämän lisäksi kassamaksut ovat vuoden 2006 jälkeen kohonneet ja eriytyneet sen mukaan, millä alalla sattuu työskentelemään.”

LO:n puheenjohtaja Karl Petter Thorwaldssonin mukaan työttömyysvakuutusjärjestelmä toimi hyvin vuoteen 2006 asti, mutta sen jälkeen osattomuus on kasvanut ja työmarkkinoilla on tämän vuoksi kehittynyt vaarallinen tilanne. Hän syyttää kehityksestä porvarihallitusta ja kertoo sosiaalidemokraattien luvanneen korottaa korvausta 675 kruunusta 950 kruunuun päivässä, jos puolue voittaa vuoden 2014 vaalit.

Arbetaren: Sju av tio arbetslösa utan a-kassa (7.2.2013)

Avainsanat: , , ,

2 kommenttia
Kommentoi »

  1. “Hän syyttää kehityksestä porvarihallitusta ja kertoo sosiaalidemokraattien luvanneen korottaa korvausta 675 kruunusta 950 kruunuun päivässä, jos puolue voittaa vuoden 2014 vaalit.”

    Joo, ja Soini järjestää kansanäänestyksen EUsta sitten kun hänet on valittu pääministeriksi.

  2. jOO äÄNESTETÄÄN kAIKKI tIMOSOINIA pÄÄMISTERIKSI sITTEN kUN on Päämisterivaalit .Hyvä että jätkä porskuttaa

    (Alkuperäinen taideluomukseni on edelleen olemassa netissä: http://keskustelu.suomi24.fi/node/9704099 )

Kommentoi