Ranska: Hollanden “miljonäärivero” nurin

10.1.2013 | Eurooppa, Uutiset

Ranskan perustuslakituomioistuimen mukaan presidentti François Hollanden ajama 75 prosentin tulovero yli miljoona euroa vuodessa tienaaville on perustuslain vastainen, kirjoittaa EUobserver.

Ranskan nykyinen presidentti, sosialistipuolueen François Hollande, piti vaalikampanjassaan esillä vaatimusta 75 prosentin tuloverosta yli miljoona euroa vuodessa tienaaville. Joulukuun lopussa Ranskan perustuslakituomioistuin kuitenkin päätti, että vero on perustuslain vastainen, sillä se koskisi yksilöitä, ei kotitalouksia. Ranskassa yksilöiden tuloverotus määritetään koko kotitalouden yhteenlaskettujen tulojen perusteella.

Hollanden hallitus on sanonut pyrkivänsä saamaan lain uudelleen käsittelyyn kuluvana vuonna. Nyt kaatunut vero olisi koskenut 1 500 henkilöä, joten sen merkitys oli etupäässä poliittinen, huomauttaa EUobserver. “Mutta oikeuden tuomio, että veron tulisi koskea kotitalouksia, kasvattaisi huomattavasti sen piiriin tulevien ihmisten määrää.”

EUobserver: Hollande’s millionaire tax struck down (31.12.12)

Avainsanat: , ,

4 kommenttia
Kommentoi »

 1. Noin sitä käy kun ryhtyy harrastamaan populismia, selvittämättä ensin sen käytön mahdollisuutta. Mutta tässä tapauksessa päämäärä tuli kuitenkin saavutettua, eli paikka kansakunnan johdossa.
  Yhtä periaatteetonta toimintaa Hän harrastaa myös Malissa, johon on lähetetty ranskalaisia joukkoja, ja tietenkin Syyrian kansainvälisten terroristien tukemisessa. On mielenkiintoista miten kansat valitsevat tuollaiset “johtajat”.

 2. Hommahan menee normaalisti niin, että ensin valitaan kansa ja sitten paimennetaan se sopiviin karsinoihin äänestämään. Presidenttejä valitaan vain yksi kerrallaan, joten sinne ei ole yhtäkään paikkaa auki muille kuin kapitalistiluokan yhden tai toisen osan siunaamille ehdokkaille. Korkea äänestysprosentti ei presidentinvaaleissa sisällä ainakaan tuloksen kannalta vähäisintäkään riskiä porvarilliselle poliittiselle järjestelmälle. Juuri siksi äänestysprosentti onkin korkein juuri presidentinvaaleissa.

  Muistaakseni Hollandea hypetettiin Suomessa ihan laitavasemmistoakin myöten ja siitä saivat yhden presidenttisosialistin täydentämään ministerisosialistien kokoelmaansa. Ihan samanlailla vasemmisto osallistui kansan kusetukseen Suomenkin presidentinvaaleista. Tehtiin muka jotain “taktisia valintoja” ja torjuttiin “Kokoomuksen värisuoraa”, ihan niin kuin olisi ollut joku kansanliike joka olisi voinut estää Niinistön valinnan, ihan niin kuin valitsemisprosentin alentaminen toisen porvarin hyväksi olisi ollut joku vaivan, kusetuksen ja kansanvallan illuusioiden arvoinen “symbolinen viesti” hallitsevalle luokalle. Parempi onkin, ettei sellainen vasemmisto ikinä nousekaan.

 3. @Partisaani – Eikö niitä erilaisia vasemmistolaisia valintoja pressan vaalissa ollut eka kierroksella kokonaista 5 kappaletta ja toisellakin kierroksella kaksi kappaletta. :-)

  Tuosta Hollandesta, kai se toisen kääkän raiskausjuttu ilmensijo silloin ettei sitä saa valita presidentiksi, syytä tosin en tiedä, mutta kyllä Hollanden valinta oli selvä peli jo silloin kun se raiskaus peli alkoi. Selväähän on ettei taustalla olevat pelimiehet jätä mitään raiskattuja ihmisiä henkiin jos se uhkaa johtaa väärän presidentin valintaan.

 4. Vaikea sanoa kuinka monelta jää “vahingossa huomaamatta” että todellisin ja realistisin tapa puuttua rahan ja resurssien jakoon maailmassa olisi noiden kuuluisien valtion velkojen mitätöiminen. Niillä valtioiden varallisuusaste pomppaisi kerralla taivaisiin.

  Toiseksi realistisin tapa olisi rahanpaino-oikeuden palauttaminen noilta 300 maailman omistajilta valtioille. Tämä edellyttää enemmän etenemistä valtamedioissa, sivistyksessä ja politiikassa.

  Mikko

Kommentoi