David Cameron: Ero EU:sta “kuviteltavissa”

19.12.2012 | Eurooppa, Uutiset

Iso-Britannian pääministeri David Cameronin mukaan ero Euroopan unionista on kuviteltavissa, vaikkei hän itse tällaista vaihtoehtoa kannatakaan, raportoi EUobserver.

Cameron sanoi puhuessaan Iso-Britannian parlamentissa maanantaina, että maan ero EU:sta on mahdollinen. Hän kuitenkin lisäsi, ettei itse toivo tämän vaihtoehdon toteutuvan, vaan että Iso-Britannian tulisi pysyä EU:n jäsenenä, jotta sen vaikutusvalta Euroopan asioihin säilyisi. EUobserverin mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kukaan Iso-Britannian pääministereistä on myöntänyt näköalan, jossa maan olisi EU:n ulkopuolella.

Cameron sanoi parlamentissa pitämässään puheessa myös, ettei kannata kansanäänestystä EU-jäsenyydestä, mutta EUobserverin mukaan häneen kohdistuu paineita sen järjestämiseksi hänen oman puolueensakin sisältä. Konservatiivien lisäksi EU-kansanäänestystä ovat väläytelleet oppositiossa oleva työväenpuolue sekä avoimen EU-vastainen itsenäisyyspuolue UKIP. EUobserverin mukaan UKIP:n kannatus on viimeisimmissä mittauksissa ollut 10 prosentin luokkaa.

EUobserver: Cameron: British EU exit is ‘imaginable’ (18.12.12)

Avainsanat: , ,

Kommentoi