EU:n siirtolaiset lähettivät kotiin 40 miljardia 2011

14.12.2012 | Eurooppa, Uutiset

EU:n alueella asuvat ja työskentelevät, EU-maista tai niiden ulkopuolelta tulleet siirtolaiset lähettivät alkuperämaihinsa lähes 40 miljardia euroa vuonna 2011, kertoo Eurostatin tuore tilasto.

Vuonna 2011 EU:n alueella pysyvästi asuvat ja työskentelevät, joko toisista EU-maista tai EU:n ulkopuolelta tulleet siirtolaiset lähettivät alkuperämaahansa 39,1 miljardia euroa rahaa, kertoo Eurostatin keskiviikkona julkaisema tilasto. EU:n sisällä toiseen EU-maahan muuttaneet siirtolaiset lähettivät alkuperämaihinsa rahaa 10,7 miljardia euroa, EU:n ulkopuolelle taas lähetettiin 28,5 miljardia.

Merkittävimmät rahan alkuperämaat olivat Ranska (25 prosenttia kaikista lähetyksistä), Italia (19 prosenttia) ja Espanja (19 prosenttia). Näiden jälkeen mutta selvästi pienemmillä osuuksilla seurasivat Saksa (8 prosenttia) ja Hollanti (4 prosenttia). Kaikista jäsenmaista tietoja ei kuitenkaan ollut saatavilla tai ne olivat luottamuksellisia, ja niinpä esimerkiksi Iso-Britannia, Irlanti ja Tanska puuttuvat tilastosta kokonaan.

Suomesta siirtolaiset lähettivät rahaa muihin EU-maihin 7 miljoonaa ja EU:n ulkopuolelle 11 miljoonaa euroa.

Eurostat: Nearly 40 billion euro transferred by migrants to their country of origin in 2011 (pdf) (11.12.12)

Avainsanat: ,

Kommentoi