Saksan kauppaylijäämä huolestuttaa OECD:tä

15.8.2012 | Eurooppa, Uutiset

OECD:n tuoreen raportin mukaan Saksan kauppataseen ylijäämä saattaa tänä vuonna nousta maailmanennätykseen, raportoi uutistoimisto Xinhua.

Saksan kauppataseen ylijäämä saattaa nousta tänä vuonna 200 miljardiin dollariin, mikä olisi maailmanennätys, kertoo uutistoimisto Xinhua viitaten Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD:n viime maanantaina julkaisemaan raporttiin. Ylijäämä, joka kertoo, kuinka paljon Saksan vienti on tuontia suurempaa, vastaa kuutta prosenttia maan bruttokansantuotteesta.

Ylijäämä tarkoittaa, että Saksan kanssa kauppaa käyvillä mailla on oltava alijäämää. OECD:n raportissa Saksaa kehotetaankin lisämään kotimaisia investointeja erityisesti palvelusektorilla ja näin lisäämään kulutusta, ja myös pienten ja keskisuurten yritysten pääsyä pääomamarkkinoille pitäisi helpottaa. Saksan hallituksen edustaja Steffen Seibert kuitenkin sanoi, että hallituksen puuttuminen tilanteeseen viennin määrän rajoittamiseksi olisi virhe.

Reaalipalkat eivät ole Saksassa kohonneet 1990-luvun alun jälkeen, ja vuosina 2004-2008 ne ovat jopa alentuneet.

PressEurop: Berlin still selling too much (14.8.12)

Xinhua: Germany to widen trade surplus, OECD warns of inbalanced aftermath (14.8.12)

EUobserver: Eurozone slides deeper into recession, Germany grows (14.8.12)

Der Standard: OECD besorgt über Rekord bei deutschem Exportüberschuss (13.8.12)

Financial Times Deutschland: Brüssel vertuscht deutsche Sünden (14.2.12)

Weekly Report: Real Wages in Germany: Numerous Years of Decline (28/009)

Avainsanat: , , ,

Kommentoi