Iran: Ay-aktiivi 6 vuodeksi vankilaan

18.4.2012 | Lähi-itä, Uutiset

Teheranin bussinkuljettajien ammattiliiton aktivisti Reza Shahabi on tuomittu kuudeksi vuodeksi vankeuteen järjestelmänvastaisesta propagandatoiminnasta, kertoo Shahabin puolustamiseksi perustettu komitea.

Iranin islamilainen vallankumousoikeus on tuominnut Teheranin bussinkuljettajien ammattiliiton taloudenhoitajan ja työjaoston jäsenen, Reza Shahabin, kuudeksi vuodeksi vankeuteen järjestelmänvastaisesta propagandatoiminnasta sekä salaliitosta, jonka tarkoituksena on ollut vaarantaa kansallinen turvallisuus. Tuomiossa kielletään lisäksi ay-toimintaan osallistuminen viideksi vuodeksi.

Shahabi on ollut vangittuna ay-toimintansa vuoksi kesästä 2010. Viime vuoden lopulla hän oli 30 päivää syömälakossa.

IASWI: Reza Shahabi sentenced to six years imprisonment and torture and five years of silence (14.4.12)

IASWI: Call for urgent action: Free Reza Shahabi now (7.12.11) (pdf)

IASWI: Reza Shahabi ended his hunger strike in response to the labour movement call (5.12.11)

Avainsanat: , , ,

Yksi kommentti
Kommentoi »

  1. […] Sosialismi.net: Ay-aktiivi 6 vuodeksi vankilaan […]

Kommentoi