EU:n mediakokous jätti toimittajat ulos

12.12.2011 | Eurooppa, Uutiset

EU-komission media-asioita käsittelevä kokous ei kutsunut mukaan yhtään toimittajaa, kertoo EUobserver.

EU-komissio järjesti viime keskiviikkona Euroopan mediateollisuuden tulevaisuutta käsittelevän viisiosaisen kokoussarjan ensimmäisen tilaisuuden, jossa oli paikalla enimmäkseen yksityisten yritysten media-asiantuntijoita. Kokouksessa käsiteltiin digitalisoitumisen vaikutuksia media-alan tulevaisuudelle, kertoo EUobserver. Kokoukseen ei ollut kutsuttu lainkaan journalisteja.

“Olemme hyvin pettyneitä”, Euroopan journalistien ammattiliiton johtoon lukeutuva Renate Schröder kertoi EUobserverille. “Kokoonpano on hyvin bisnessuuntautunut. Jopa Disney on kutsuttu”, hän sanoi. EU-komission mukaan kokouksen osanottajan edustivat eri tahojen “hyvää sekoitusta”.

EUobserver: EU ignores journalists in future-of-media brainstorm (8.12.11)

Avainsanat: , , ,

Yksi kommentti
Kommentoi »

  1. Kuvaava uutinen: tässä näkee kenelle nykyinen eurokratia rakentaa unioniaan. Suurpääomalle. Varsinaisen työn tekijöille ei tässä rakennustyössä ole varattu kuin katsojan rooli.

Kommentoi