USA: Obama karkottanut miljoona siirtolaista

19.9.2011 | Pohjois-Amerikka, Uutiset

Presidentti Barack Obaman kaudella Yhdysvalloista on karkotettu jo lähes miljoona paperitonta siirtolaista, kertoo verkkolehti Mother Jones.

Aikakaus- ja verkkolehti Mother Jones viittaa Yhdysvaltain maahanmuutto- ja tulliviraston tuoreisiin tietoihin, joiden mukaan presidentti Barack Obaman virkakaudella tammikuusta 2009 vuoden 2011 elokuun loppuun Yhdysvalloista on karkotettu 982 548 paperitonta siirtolaista. “Vertailun vuoksi George W. Bush karkotti viimeisen 28 virassaolokuukautensa aikana 785 148 paperitonta siirtolaista”, lehti huomauttaa.

Noin 80 prosenttia Yhdysvalloissa asuvista paperittomista siirtolaisista tulee Meksikosta ja Etelä-Amerikasta. Obama valittiin presidentiksi osaksi latinotaustaisten kansalaisten äänillä; heistä 67 prosenttia äänesti Obamaa.

Mother Jones: Obama Getting Close To One Million Deportations (9.9.11)

Washington Post: Number of illegal immigrants in U.S. drops, report says (1.9.10)

NY Times: In Big Shift, Latino Vote Was Heavily for Obama (6.11.08)

Avainsanat: , , ,

Kommentoi