IMF varoittaa Ranskaa budjettivajeesta

30.7.2011 | Eurooppa, Uutiset

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on vaatinut Ranskalta leikkauksia maan budjettivajeen pienentämiseksi, kirjoittaa EUobserver.

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy on luvannut pienentää maan budjettivajeen 5,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta tänä vuonna ja EU:n sääntöjen vaatimalle tasolle, kolmeen prosenttiin, vuoteen 2013 mennessä. Odotettua heikompi talouskasvu on kuitenkin vaarantamassa tämän tavoitteen, kertoo EUobserver.

Kasvun arvioidaan jäävän alle kahden prosentin, mistä johtuen IMF on vaatinut Ranskalta lisäleikkauksia erityisesti terveydenhuollon ja eläkkeiden osalta budjettivajeen pienentämistavoitteen saavuttamiseksi.

EUobserver kertoo myös Kreikan, Italian ja Espanjan lainakorkojen kohonneen ja että Kypros on ajautumassa muiden jo vaikeuksissa olevien maiden joukkoon.

“Luottoluokitysyhtiö Moody’s alensi Kyproksen luokitusta kahdella pykälällä vedoten maan ‘sirpaloituvaan poliittiseen ilmapiiriin’ ja maan pankkien altistumiseen tappioille Kreikassa, ja varoitti, että luokitus voi laskea edelleen.

“Luokituksen alennus aiheutti huolta, että Kyproksesta tulee neljäs euroalueen maa – Kreikan, Irlannin ja Portugalin ohella –  joka tarvitsee pelastuspaketin.”

EUobserver: IMF warns France on budget deficit targets (28.7.11)

Avainsanat: , , , , ,

Kommentoi