Bolivia arvostelee Yhdysvaltain huumesotaa

16.8.2009 | Uutiset

Yhdysvaltain halu taistella huumeiden salakuljetusta vastaan on vain puolinaista, arvostelee Bolivian varapresidentti Įlvaro Garcķa Linera.

Bolivian arvostelu liittyy tilanteeseen, jossa maa aikoi ostaa lentokoneita ja helikoptereita Tshekin tasavallasta rajojensa valvomiseksi ja huumesalakuljettajien kiinnisaamiseksi. Yhdysvallat kuitenkin kielsi tshekkiläisiä aseyhtiöitä myymästä kyseisiä koneita Bolivialle, sillä ne sisältävät yhdysvaltalaista aseteknologiaa.

Garcķa Lineran mukaan päätös osoittaa, että Yhdysvallat on kiinnostuneempi patoamaan itsenäistä politiikkaa Etelä-Amerikassa kuin ehkäisemään kansainvälistä huumekauppaa. Hän sanoi Bolivian kyllä pystyvän hankkimaan huumekauppiaiden jahtaamiseen tarvittavat koneet esimerkiksi Venäjältä, Kiinasta tai Saksasta.

Bolivia Rising: Bolivian VP: US veto on arms purchases exposes lie that US wants to fight drug trafficking (12.8.09)

Avainsanat: , ,

Kommentoi