Talouden laskukausi ajaa ulkomaisen työvoiman ulos Malesiasta

1.11.2008 | Uutiset

Malesiassa on arvioiden mukaan 3,5 miljoonaa laillista tai laitonta ulkomaista työntekijää. Talouden laskukausi jättää nämä pienipalkkaiset maahanmuuttajat heitteille. Naapurimaa Singaporessa työskentelevät 300 000 malesialaista ovat irtisanomisuhan alla.

Malesian kiristyvä taloustilanne kiristää myös ihmisten asenteita maahanmuuttajia kohtaan. Maahanmuuttajaviranomaiset ovat varoittaneet, että niitä jotka vuokraavat asuntoja laittomille maahanmuuttajille uhkaa sakko tai vankeustuomio.

Ulkomaisen työvoiman avulla nopeasti kasvaneen Malesian kaupan päätuote on elektroniikka. Elektroniikan kysynnän uskotaan vähentyvän huomattavasti sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa ensi vuoden aikana.

Baradan Kuppusamy: Recession to Hit Migrant Workers Hard (IPS 28.10.2008)

Avainsanat: , ,

Kommentoi